Piese OE, OEM și Aftermarket. Definiții

piese de schimb utilaje constructii

„OEM Top Line Romania” este în măsură să vă livreze o gamă extinsă de piese de schimb pentru utilaje de construcții. Ne referim la o listă suficient de mare astfel încât să acopere cele mai multe dintre echipamentele care rulează la noi în țară. La noi veți găsi piesele care vor prelungi durata de exploatare a utilajului dvs. De asemenea componente și accesorii care se găsesc mai greu (sau deloc) pe piața de profil.

Furnizăm așadar piese de schimb pentru mărci de renume sau firme care lucrează pe o anumită nișă ori abia acum își fac loc printre marii producători. De la Caterpillar, Komatsu și Volvo, că să enumerăm doar câteva și până la numele cele mai puțin somore.

Caracteristicile pieselor livrate de OEM Romania

depozit piese de schimbUnul dintre cele mai importante lucru atunci când optați pentru o piesă de schimb este să cunoașteti provenienta acesteia. Ca să știți la ce calitate trebuie să vă așteptați este acela de a înțelege terminologia folosită. Pentru a fi pe aceeași lungime de undă cu producătorii și distribuitorii am pregătit pentru dvs. definițiile de mai jos.

 • Piese de tip OE. Sunt acele piese de schimb folosite de fabricantul utilajului, mașinii, autoturismului, al echipamentului la modul generic. Piesele originale au inscripționate pe suprafața lor logo-ul firmei producătoare (de ex. Siemens) și al mărcii care produce utilajul, de exemplu Caterpillar. Sunt piesele de cea mai bună calitate, implicit și cele mai scumpe, supranumite de primă echipare. Se vând doar de către cel care asamblează și produce sau livrează utilajul, de exemplu Caterpillar, dar ar putea fi și Komatsu, Volvo, etc.;
 • Piese de schimb OEM. Sunt acele componente sau accesorii furnizate de același producător care face și piesele originale. Ele au marcate logo-uri sau inscripții care oferă indicii clare despre producător. Calitatea lor este de la foarte bună la excelentă, desigur cu variații specifice pentru fiecare producător în sine.
 • Piesele de schimb „Aftermarket”. Acel tip de piese de schimb produse de alte firme decât cele implicate în procesul de producție, asamblare sau comercialzare a unui utilaj sau echipament. Dacă nu vorbim de piese de schimb contrafăcute, gen China sau Taiwan, ne gândim la producători de piese de schimb fabricate sub licență. Adică producători care au cumpărat acest drept de la firmele din primele două categorii enumerate mai sus. Calitatea lor poate varia de la bună la foarte bună. Sunt comercializate direct de către producătorul în sine. În general exclusă participarea în lanțul de distribnuție a firmelor din primele două categorii.

Piese de schimb Caterpillar, Komatsu…

piese de schimb motoare utilaje„OEM Romania” cu sediul în Timișoara, produce și livrează piese de schimb pentru utilajele folosite în construcții. Sunt produse de către cei mai buni, adică piese pentru Caterpillar, Komatsu, Volvo…

Așa cum v-am mai spus, piesele sunt produse de noi, sau provin de la producătorii originali. Cele mai uzuale tipuri și categorii le găsiți în enumerarea de mai jos, care însă nu este absolut deloc exclusivă.

 • Oferim pini si bucșe, din oțeluri dure, diverse aliaje. În general, ceea ce oferim noi sunt piese de schimb confecționate din oțeluri aliate cu Crom și Mangan. Oferă o bună rezistență la uzură și au coeficientul de elasticitate corespunzător.
 • Alternatoare și electromotoare pentru toată gama de utilaje de construcții care activează în România și sunt produse de Caterpillar, de exemplu, Caterpillar 303 și 303.5.
 • Garnituri și simeringuri.
 • Cuzineți, lagăre sau alte componente de schimb pentru sistemele de rulare.
 • Instrumente de măsură și control pentru cabinele utilajelor dvs. (manometre, indicatoare pentru ulei sau nivel de combustibil, pentru temperatura apei).
 • Piese de schimb pentru sistemul hidraulic, motoare și piese componente pentru motor, garnituri, pistoane.
 • Caroserii, șasiuri.
 • Multe alte tipuri de piese de schimb.

Desigur, există și posibilitatea să nu avem piesa solicitată de dvs. Vă asigurăm că o vom procura. Pentru a putea însă să comunicăm vă rugăm să consultați cataloagele pe care le găsiți la noi în site.

O idee bună ar fi să folsiți serviciul nostru de asistență tehnică gratuit și permanent.

Vă asigurăm că vă vom servi cu exact acea piesă de schimb de care aveți nevoie.